Gral Почетна - Gral - Art GalleryПочетна - Gral - Art Gallery

0

КОРПА

ГЛИГОР ЧЕМЕРСКИ

Ритерот и змијата

ЖАНЕТА ГЕЛЕСКА ВЕЉАНОСКА

Паун

СЕРГЕЈ АНДРЕЕВСКИ

Плавиот пес

СТЕФАН ДИМОВСКИ

Рибите танцуваат

Свето Манев

Коњи во трк

За нас

Грал е фирма основана во Скопје во 1991 година како галерија-антикварница за промет со уметнички дела и антиквитети. Oд 2008 година ГРАЛ настапува со продажна галерија и свој изложбен простор во центарот на Скопје. Во изминатите 12 години ГРАЛ се посвети на изложување и негување на сликарскиот медиум како релевантна форма на израз, истражувањето на просторите и дискусиите кои ги отвара сликарството и на следењето на неговиот развој во македонскиот контекст. Галеријата соработува со некои најзначајните модерни и современи уметници во земјата, стремејќи се притоа кон остварување на блиски соработки и поддршка на младите уметници.

Дела

Абстрактен цртеж 2 2021

Маја Стефановска

Абстрактен цртеж 2 2021

Медиум: Комбинирана техника на фабријано

Големина: 30х40cm

Jуни 1961 година

Бен Николсон

Jуни 1961 година

Медиум: Принт на специјална хартија

Големина: 70x70cm

Медитација

Жанета Гелева Вељановска

Медитација

Медиум: Лимитирана едиција, Сикле принт на специјална 310 гр. хартија

Големина: 66х66cm

Свети Ѓоргија

Глигор Чемерски

Свети Ѓоргија

Медиум: Комбинирана техника на лесонит

Големина: 50х72cm

Бакнеж број 5

Реј Лихтенштајн

Бакнеж број 5

Медиум: Сикле принт на специјална хартија

Големина: 88х93cm

Број 8 1949 година

Џексон Полок

Број 8 1949 година

Медиум: Принт на специјална хартија

Големина: 76x127cm

Прегратка

Жанета Гелева Вељановска

Прегратка

Медиум: Лимитирана едиција, Сикле принт на специјална 310 гр. хартија

Големина: 66х86cm

Череп

Жан Мишел Баскијат

Череп

Медиум: Принт на специјална 225гр. акварелна хартија

Големина: 70x70cm